sunnuntai 2. tammikuuta 2011

The January Challenge 2/15 Candamar Designes - Little AngelsTämän isokokoisen 25.4 x 40cmm kitin sain Julielta vaihdossa,ensimmäinen urakka olikin tunnistaa ja merkitä yhdessä isossa nipussa olleiden lankojen värit.

Kangashan on pre-printed aida ja sinänsä pistelyn pitäisi olla (kai) melko helppoa mutta työn haaste onkin että reilusti yli kymmenen väreistä on sekä sellaisenaaan JA toisen värin kanssa yhdistettyinä pisteltäviä.
Neulaan siis laitetaan säie kahta eri lankaa.
Ja jotta ei olisi liian simppeliä osa sekoitusväreistä pistellään koko pistoin ja osa puolikkaina(tai sekä että),samoin myös yhdellä värillä tehtävistä on sekä kokonaisia ja puolikkita ristipistoja
On myös värejä joita esiintyy vain yhdistetyissä langoissa.
esim tumma harmaa on vain sekoitettuna 1 harmaa säie+ 1+(4)muuta väriä.

En ole ikinä tehnyt edes tavallisia kanavatöitä joten alkuun on vaikea hahmottaa missä värien rajat kulkevat...onneksi mallipiirros on aika iso ja selkeä

Tavallisten muliinilankojen lisäksi on myös kulta ja helmiäinen "blending filament
efektilankoja ja kultaista kapeaa nyöriä torviin.
Keittiön joulukuusen takana on ollut Naminen lepopaikka jossa se on nukkunut makoisia uniaan ja tarkkaillut keittiön läpikulkuliikennettä.
Niin kuin Rouva Ruusupuun Mari kirjoitti blogissaan että nyt Joulun jälkeen pastellivärit
näyttävät ihanan raikkailta,olen ihan samaa mieltä.
Ensimmäiset vaaleanpunaiset ruusuni pitkään aikaan ostin myös tosi edullisesti,
ne kun olivat jo kaupassa hiukan avautuneet mutta kaunistahan sekin on !

*****************

The project number two is this kit I get from Julie.
I love the picture ,it reminds me all the "little angels" on my Sunday School including my DD as a little girl.

Because the aida-fabric is pre-printed the stitching should be quite easy but then comes the BUT...
There are more than ten tweeded colours on it and both the basic colours and the tweeded ones are stitched on x-stitches and half stitches.
There are also the blending filaments( pearle and gold)and metallic gold cording on it.


I am so exited to stich this because it is allways so fun to learn new things..
So I thank You Julie again...
you really choosed for me two fantastic kits!

Namine loves to hide behind my little Christmas Tree ,she really is a Forestcat indeed.

After the bright Christmas reds and greens the pink roses look so fresh again!

With blessings,
Lumiruusu.

13 kommenttia:

 1. Oi miten kauniit enkelit. Tuossa onkin kova työ, kun joka ruutu pistellään. En ole koskaan tehnyt tuollaista valmiiksi painettua työtä, mutta hyvä, että siihenkin on mallipiirros.

  Crescent Colorsin Belle Soie -lankoja tulee noiden kahvimallien mukana, mutta niitä saa tilattua ainakin esim. 123stitchistä.

  VastaaPoista
 2. What a lovely piece you have celected!!
  Years ago I stitch a pillow with wol that also was pre-printed... I tough it was hard.. so good luck, can;t wait to see a progress

  VastaaPoista
 3. Kauniit enkelit. Kun oot tehnyt ne kultalangat, niin kerro sitten mulle miten saat ne siististi tehtyä.

  VastaaPoista
 4. Ihana tuo enkelipistely ja Namine on ihan ylisöpö:D ´Hehhee kuinka paljon helpompaa olisi vaan kävellä olo huoneeseen ja tulla tuo kertomaan, mutta se on kiva sanoa myös täällä netissä :-D

  VastaaPoista
 5. Mä olen jonkin printatun minityön pistellyt, mutta kun ne alueet eivät ihan osuneet kohdilleen, niin kuuluisa kärsimättömyyteni oli koetuksella ;) Uskoisin noissa isoimmissa olevan paikat paremmin kohdillaan. Hyvää pistelyä!

  VastaaPoista
 6. Oi, tsemppiä pistelyyn, tosi kauniilta näyttää! Ihana kissakuva taasen :) Kyllä nuo kissat ovat niin päivän piristyksiä, ihana seurata niiden touhuja koko ajan. Miten onkaan joskus voinut elää ilman?!

  VastaaPoista
 7. Huh, ei voi muuta kuin hattua nostaa ja tsemppiä toivottaa! :) Malli on aivan ihana - mutta itse en ole valmiiksi painettujen ristipistojen ystävä; kanavatyöt vielä jotenkin menevät, mutta ristipistoissa ei oikein tahdo se värien raja asettua kohdilleen. Joskus olen tehnyt sellaisiakin valmiiksi painettuja, johon on painettu valmiiksi rastit osoittamaan ristipiston paikat, mutta niitä rasteja onkin enemmän, mitä sitä tilaa pistellä, eli on jossain vaiheessa ollut pakko jättää rivi tai kaksi pois, puhumattakaan siitä, että ne rastit olisivat aina osuneet edes kankaan ruudun kohdalle, vaan jonnekin ruutujen väliin. Mutta ne on toisaalta olleet jotain marketin halpispakkauksia made in China tms., joten ei niiltä ihan täydellistä laatua varmaan voi vaatiakaan. :)

  Olen siis ehdottomasti laskettavien ristipistojen ystävä, mutta noin kauniin mallin vuoksi voisi vaikka itsekin uhrautua pistelemään valmiiksipainetulle. ;) Ihana nähdä tuo sitten jossain vaiheessa valmiina! :)

  VastaaPoista
 8. Sain Sarilta (Illinkilli) yhden valmiiksi painetun ja valmiiksi aloitetun työn pisteltäväksi ja täytyy myöntää, että ei kyllä kuulu suosikkeihini ne. Tosi kauniitahan nuo ovat, mutta joku niiden tekemisessä kyllä tökki. Ehkä se epävarmuus, että tuleeko ne pistot nyt sitten varmasti oikealle kohdalle.

  En tykkää myöskään kanvavatöistä. Joskus pikkutyttönä niitä äidin opastuksella tein ja mieleen on jäänyt vain, että ne pistot ei koskaan menneet niin kuin piti ja en yhtään ymmärtänyt mitä tein väärin.

  VastaaPoista
 9. Minä myös liityn hatun nostajien joukkoon! En ole koskaan kokeillut enkä välttämättä haluakaan kokeilla painettuja ristipistotöitä, ne ovat niin erilaisia kuin perinteiset, kuvittelisin ainakin :-) Ja tuo kyllä kuulostaa kovasti haastavalta kaikkine värinyhdistämisineen ja osapistoineen. Mutta malli on kaunis, ja varmasti vaivan arvoinen!

  Tuo ensimmäinen aloituksesi on tosi kiva, täytyykin tutustua noihin malleihin.

  VastaaPoista
 10. Enkelimalli on kaunis, mutta varmasti haastava. Onpa mielenkiintoista kuulla mitä mieltä olet sen tekemisestä ja toivottavasti otat sen huhtikuussa mukaan, niin näkisi livenä miltä näyttää (siis vaikka ei olisi valmis). Kissanne on toooosi söpö :)
  Minunkin piti hakea tänään kukkia kotiin, mutta en muistanut, kaasuttelin vain kukkakaupan ohi.

  VastaaPoista
 11. Huh, onpa haastava malli! Olen tehnyt yhden pikkiriikkisen valmiiksipainetun ristipistotyön, kortin ja se oli hyvin hankalaa. Viime syksynä menetin hermoni sen yhden liinan kanssa. Mutta sinä vaikutat paaaaljon tasapainoisemmalta luonteelta kuin minä, että kyllä se varmaan onnistuu hyvin!

  VastaaPoista
 12. Tuo onkin tosi kaunis kuva; sitä on paljon käytetty askartelupuolella paperisena leikekuvana korteissa.
  Minulla on sen meneillään olevan joulu-/lumiukkosukan kanssa ihan sama juttu, että tehdään sekä puolipistoja että koko ristipistoja, säikeiden määrät vaihtelevat 1-4 säikeen välillä ja välillä yhdistellään. Se on tosiaan työlästä, mutta täytyy sanoa, että varjostusväritys on kyllä vaivan arvoista: tulos näyttää tosi luonnolliselta. Eli tsemppiä vaan :).

  Ai niin, ja siitä minun eilisestä aloituksesta: ei siinä mitään kovin erikoisia pistoja käytetä. Ne pikemminkin nopeuttavat työn valmistumista. Ja ohjeissa neuvotaan tosi selkeästi piirroksin, miten pistot muodostuvat. Eli: suosittelen! (Ja juu; on siinä kardinaali, ja siksi työn valitsinkin :).)

  VastaaPoista
 13. You are so very welcome! I am looking forward to seeing your progress on it!!

  ~~~~~~~~~~~~~~

  Olet niin hyvin tervetulleita! Odotan innolla oman edistymisen se! (translated using Google Translate tools- I hope it's close, lol)

  VastaaPoista