tiistai 11. toukokuuta 2010

Pink is not a colour-it is an attitude!...sama suomeksi: Vaaleanpunainen ei ole väri-se on asenne!

Luin tuon lauseen jostain netissä ja allekirjoitin väitteen heti.
Ensinnäkin pinkki on ollut lempivärini n.3 vuotiaasta alkaen,ajatelkaapa vaikka
vaaleanpunaisia silkkinauhoja(leteissäni 70-luvulla),
ruusuja(hääkimpussani),
marenkeja(kahvipöydän makein herkkuni)jne.

Talvella keittiöni on puna-valkoinen ja kesällä vaaleanpunainen sitten korvaa lämpimän punaisen.
Ostin tänään keittöön uudet verhokapat,tässä lähikuvaa...


Vaaleanpunaista on ilmestynyt myös monessa muodossa Ruusunpunan vaatekaappiin ja huoneen sisustukseen -kyseessä saattaa olla siis periytynyt ominaisuus tai ympäristöstä opittu tapa .

Tässä vielä kertauksena talvi-lomalta tytön ostama kyltti huoneeseensa.
Tuntuu niin kivalta että 13 vuotias ihan itse valitsee jotain noin herkkää... muistan tuon lorun suomeksi Hanhiemon Iloinen Lipas-lastenkirjasta.Olen pistellyt nyt toisen a4 sivun ensimmäisen kuvion Long Dog-samplerista.
Sininen papukaija on niin veikeän näköinen-seuraavaksi saan pistellä keväisen omenapuun,pupuja,linnunpesän ja muuta yhtä suloista...

Loppuviikosta lämpenee ,saan kylvää tilliä,salaattia ja yksivuotisia kukkia-kasvimaalle!?
Ei,vaan perennapenkin reunaan siinä niitä kasvoi viime kesänäkin ja varsinkin vaalean vihreät salaatit oli niin nättejä punaisten unikoiden reunakasvina.

**********

I have allways loved the pink colour-when I was three years old I had a pink ribbon bow on my head.I had pink roses on my weddings and so on.
Today I found the new kitchen curtains and of course there is pink roses on them.

My DD seems to like pink as much as I do.She have plenty of decorating items and clothes that are all in pink.Especially she likes the japanese youth mode called the sweet-lolita - girls wearing that style looks like the porcelain dolls of the victorian age.Lots of dresses with ribbons,lace and pale pink flowers...so sweet and innocent look.

I have started the second part of Long Dog Samplers-Les Quatre Saisons
The pale-blue parrot is so cute and soon I start to stitch the apple-tree of spring.
So much fun!

6 kommenttia:

 1. Kivalta näyttää tuo sampleri :)

  VastaaPoista
 2. Pistelystäsi tulee kyllä kaunis! Ja sitä on varmaan kiva pistellä, kun pienet kuviot tulevat "kerralla valmiiksi", joten on välitavoitteita.

  Juu, pinkki on varmaan asenne. Itsellänikin oli vaaleanpunaisia ruusuja hääkimpussa - koska ne olivat äitini suosikkeja, eikä minulla silloin - vielä - ollut mielipiteitä :D. Vaaleanpunainen ei kyllä omassa käytössä kolahda, vaikka esim. toisten romanttissävyisiä sisustuksia - niine ruusuineen, kaikkineen - ihailenkin. Sensijan vahva pinkki on omassakin käytössä, varsinkin mustan rinnalla.

  VastaaPoista
 3. Hienolta näyttää Long Doggi! Just tuo on niin ihanaa tuollaisissa malleissa, kun aina SAA pistellä jonkun ihanan erilaisen kuvion seuraavaksi :) Tsemppiä pistelyyn ja ihanaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
 4. Tulin tänne vastaamaan blogissani esittämiisi Chatelaine-aiheisiin kysymyksiisi :-) Juu, työ on pistelty pellavanauhalle, pistelyn osuus on n. 8x28cm, tämä on tehty silkki- ja metallilangoilla (silkkilangat tosin pystyy korvaamaan esim. dmc:llä) ja helmillä, risti- ja erikoispistoin (mukana on aina tosi hyvät ohjeet). Tuo oli tosiaan ensimmäinen Chatelaineni, joten kyllä se aloittelijalle sopii.

  Mutta käypä katsomassa Chatelainen kotisivuilta (chatelaine-design.de) ilmaismalleja, siellä on paljon ihania pienempiä ja isompia malleja, niistä voisi olla mukava aloittaa :-)

  VastaaPoista