tiistai 12. tammikuuta 2010

EMS Ristipistoenkelistä kaikki alkoi...



Näin tämän ihanan enkelin yli vuosi sitten kun vain ajattelin kokeilla mitä netistä tuleekaan esiin jos laittaa hakusanaksi "ristipisto".
Google tarjosi sivua- Marin omat käsityöt.Tämä malli oli heti otsikon alla.Ajattelin että olisipa ihana osata tehdä jotain noin kaunista..ankaran surffauksen jälkeen löysin mallin ja sain äherryksen ja purkamisen jälkeen valmiiksi n.kuukaudessa tämän pikkuisen ,samalla tein toki muutakin.
Aloin muutenkin lukea blogeja ja pistellä ihan uuden tyylisiä juttuja.Siihen asti olin saanut malleja lainaksi kavereilta -toki ihan hienoja nekin mutta nyt aloin löytää sellaisia jotka oli just mun tyylisiä..



Tässä kuva vielä ensimmäisistä töistä.Tämä kukkataulu on n.40cm pitkä ,tässä vain yläosa siitä.
En ehkä enää tekisi ihan tämän tyylisiä mutta ainakin huomaa että tykkään väreistä.
Kotonakin meillä on vahvoja värejä(=punaista,kultaa,tummaa ruskeaa),keittiössä raikasta valkoista ja yllätys-punaista.


Olen tehnyt eteenpäin tätä LHN Winter Sampleria,tämä punainen on kiva sävy,ei joulunpunainen ,ei pinkki ,olisiko kirkas lohen-vai tulppaanin pun.-katsoin DMC.n
numeron se on 3705 eli Meloni.No olipas kiva nimi..

Muistatteko Tove Janssonin lastenkirjan Kuinkas sitten kävikään?-
Siinä on kohta"Imurin kita hirmuinen nielaisi Muumipeikon se..."
Se sama tuhma imuri nielaisi minun kallisarvoisen ainoan ruskean
Gentle Arts Sampler Thread -lankani.Käytin sitä This is.. samplerini puuhun ja taloon.Nyt työ on kesken kun en oikein osaa jatkaa ilman.Lampaat jo tein viikonloppuna.
Onneksi ystäväni joka hoitaa hankinnat Sew and So.sta oli tilannut mulle jo lisää lankoja tuohon työhön mutta ovat vielä jossain matkalla.
Lankaa joka on mennyt keskuspölynimurin putken läpi ei voi tosiaankaan käyttää,nyyh
Eräs tuttuni kritisoi(tosi kohteliasta ,eikös?) joskus kotini sisustusta että tyylini on tosi "mummomainen" koska tykkään kristallista koriste-esineistä ja niiden asettelemisesta symmetrisesti.Minä siihen että mitäs vikaa mummoissa on ,nehän on niin mukavia;)
eikös jokainen saa laittaa kotiinsa ihan just sitä mistä tykkää? Kyllä minun mielestä-vapaus vallitkoon! Jos toinen tykkää valkoisesta ja avarasta ja toinen värikkäästä runsaasta niin eikös se ole rikkautta.
Tässä siis oikea mummoasetelma -ihanat ystäväni minulle antamat itse maalaamansa posliinienkelit (sain ne muuten juuri silloin kun oli tosi kurjaa ja tarvitsin jotain piristystä),kristallinen kynttilänjalka ja herkän pinkit tulppaanit.
Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille ja ihania hetkiä käsitöiden parissa!
T:Lumivalko

6 kommenttia:

  1. Heipparallaa

    hmm.. tais olla mun otsikon alla tuo emsin lankaenkeli :}
    Kimalteleva kangas sopii kyllä työhön kivasti :)

    Väreistä tykkään minäkin, mutta en nyt ehkä ihan noin kuin meidän olohuone on kuin tikkurilan värikartta kun on sinistä ja punaista sohvaa, että kaikilla istumapaikat.
    Ja meillä alkaa kohta olla kuin meidän mummolassa ;P huonekaluja kun kirpparilta tänne etsitään niin ovat sellaisia kuin mummolla joskus aikoinaan :)
    Pistelyiloa :)

    VastaaPoista
  2. Siis tottakai enkeli(laitoin tähän omaanikin kimaltavaa aidan)oli Minnan blogissa.Muistan vielä senkin että Minna laittoi oman enkelinsä ihanasti päällystetyn laatikon kanteen:)

    VastaaPoista
  3. Kaunis enkeli ja kivalta näyttää tuo winter samplerikin.

    VastaaPoista
  4. Olen samaa mieltä. Jokainen sisustakoon miten itse tykkää. Oma kämppäni on täynnä värejä ja keijupatsaita (joka paikkaan levinneistä ristipistotöistä ja maalauksista puhumattakaan). Kaunis tuo kukkatyö. Winter samplerkin edistyy hienosti.
    Minullakin tahtoo aina imuri imaista langat, tonkiminen pölyn seasta ei oikein innosta

    -Pumpuliina

    VastaaPoista
  5. Hei Lumiruusu! Löysin blogiisi Virpin blogin kautta. Mistäs päin pohjanmaata olet, jos saa udella? Itse olen Evijärveltä. Ollaan tuon Virpin ja Tuulian (Lappajärveltä) kanssa treffailtu silloin tällöin pistelyn merkeissä ja noin muuten tuntuu pistelijät täälläpäin olevan aika vähissä.

    VastaaPoista
  6. Kyllä jokainen saa sisustaa kotinsa miten lystää. Itsehän siellä asuu, ja ainakaan meillä ei sisusteta vieraita varten, eli meiltä ei löydy edes riittävästi tilaa istua samassa kahvipöydässä vieraiden kanssa, saati mitään vierasastioita, vaan ihan itseämme ajatellen olemme hankintamme tehneet ja kotimme sisustaneet, jos se nyt edes on sisustamista, että laitetaan huonekalu siihen kohtaan, mihin se mahtuu. ;) Jos joku haluaa sisustaa niin, että odottaa minä päivänä hyvänsä Avotakan kameroiden tupsahtavan sisään, niin se on sitten hänen valintansa. :)

    Ihania nuo enkelit, sekä pistelty että nuo posliiniset! :)

    VastaaPoista